Scouts (11-14 jaar)

Bij de scouts komt er meer uitdaging in de opkomsten. De scouts zijn meiden van 11 tot 14 jaar. Een groep  scouts heet  een  ‘troep’.  Leuke  spellen  doen,  je  eigen  film  opnemen, primitief  koken  of  het lopen  van  tochten;  bij de  scouts  doe  je  het  allemaal!

Bij de scouts gaat het vooral om het werken in ‘ploegen’; dit zijn de groepen waarin de scouts binnen de troep zijn opgedeeld.  Bij  de  scouts  leer  je  van   alles, niet alleen van de leiding, maar ook van de oudere kinderen in de groep.   Uitdaging  en  samenwerking  staat  centraal  bij  deze speltak.

De opkomsten

De scouts draaien opkomst op zaterdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur.

Weekenden en zomerkamp

De scouts gaan in de zomervakantie een week op kamp (in 2019 nemen wij deel aan de Haarlem Jamborette) Wij kampen dan op een scoutingterrein. We koken zelf in een zelfgemaakte keuken en slapen met een ploegje in een tent.  Ieder jaar gaan we ergens anders naartoe. Ook hebben we 2 of 3 keer per jaar een weekend. We logeren dan op ons eigen clubhuis of slapen in een tent.

De leiding

Het scouts leiding team bestaat uit: Marlies, Lisette, Wieke en Britte en Jet

Voor meer informatie of als je wilt komen kijken neem je contact via scoutingbosenduin.scouts@gmail.com.